Citroen doet wonderen

Citroen doet wonderen

januari 9, 2020 Uit Door Noah Janssen

Citroenwater klinkt ons wel bekend in de oren. Sommige mensen zweren erbij in de ochtend een glas te drinken om hun stofwisseling op gang te brengen, andere vinden het simpelweg gewoon lekker. Misschien wist je het al lang, maar citroenwater is dus hartstikke gezond. Citroen zit boordevol vitamine C en helpt de huid tegen meerdere kwaaltjes. Dit zijn de vier voordelen van het drinken van citroenwater:

1. Frisse adem

Onze mond is de grootste bron van bacteriën en die zorgen voor een onaangename lucht uit je mond. Citroenen hebben een vernietigend effect op bacteriën en dus perfect als middeltje tegen stinkadem. Dus sla een netje citroenen in voor die volgende date, je weet maar nooit.

2. Beschermd de huid

Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking en kan helpen tegen puistjes en onzuiverheden. Ook helpt het bij de opbouw van collageen. Collageen vinden we in onze botten, huid en spieren en geeft je elasticiteit, kracht en weert de dode huidcellen af. Een huid vol collageen voelt super stevig en glad aan. Super gezond dus!

3. Ontgiften

Het drinken van warm water met citroen ontgift je lichaam, omdat je zo vaak naar de wc moet. Wij denken dat je dit effect ook bereikt met het drinken van voldoende water. De antioxidanten in een citroen zorgen er wel voor dat je lever beter functioneert. Met de ontgiftende werking ondersteunen de antioxidanten de nieren, lever, darmen en de galblaas. Deze organen zorgen ervoor dat de afvalstoffen uit ons lichaam verdwijnen.

4. Spijsvertering

Een glas lauwwarm water met citroen, ongeveer één citroen per liter water, bevordert de spijsvertering. Je eten wordt iets sneller verteerd omdat citroenzuur het maagzuur versterkt. Citroenwater schijnt ook te helpen tegen een opgeblazen gevoel, obstipatie en versterkt je immuunsysteem. Kijk wel uit dat je niet te veel citroenwater drinkt. Als je last hebt van maagzuur, maak je dit alleen maar erger.

Hoe maak je het?

Het is natuurlijk wel handig als je weet hoe je dit gezonde drankje maakt. Dat is eigenlijk heel simpel. Je vult een groot glas met warm of koud water en voeg daarbij schijfjes citroen toe. Je kunt ook een hele citroen uitpersen en dit sap aan het water toevoegen. Daarnaast kan het lekker zijn om gember of munt toe te voegen voor de afwisseling. Cheers!