Tips voor een gezonde BBQ

Tips voor een gezonde BBQ

januari 8, 2020 Uit Door Noah Janssen

Barbecueën met mooi weer is altijd lekker en gezellig, maar vaak ook ongezond. Ben jij gezond aan het eten, maar wil je toch barbecuen? Geen probleem! In dit blog lees je verschillende tips om de barbeque gezond te houden, zodat je met een tevreden gevoel kan gaan eten.

Stokbrood

Iedereen kent het wel, voordat de barbeque daadwerkelijk begonnen is, staat het stokbrood al op tafel. Lekker een paar stokbroodjes vooraf. Dit moet je nu juist overslaan. In stokbrood zitten veel koolhydraten en in combinatie met de kruidenboter zal dit niet veel goeds doen voor je figuur. Probeer daarom het stokbrood te vermijden.

Mager vlees

Bij veel mensen draait barbecueën om het eten van lekker vlees. Maar je kan ook andere dingen op een barbeque doen, zoals groente en fruit. Een gezonder alternatief en net zo lekker. Je kunt ervoor kiezen om een spies te maken met vlees, groentes en fruit, maar je kunt ook gewoon los groentes en fruit bakken op de barbeque. Lekker groenten en fruit voor op de barbeque zijn: champignons, paprika, aubergine, courgette, ananas, tomaat etcetera.

Groente en fruit

Een gezonde barbeque betekent niet dat je alleen maar groente en fruit moet eten en je geen vlees meer mag eten. Maar je kunt er wel voor kiezen om mager vlees te eten. Dit kunnen alle soorten vlees zijn. Kip, biefstuk en ossenhaas bevatten relatief weinig wet en zijn ook nog eens super lekker. Probeer speklappen en hamburgers te vermijden. 

Vis

Vind jij vis lekker? Dat is mooi meegenomen want je kunt je hamburger vervangen door lekker stukje vis. Vis is over het algemeen mager en minder vet. Bovendien bevat vis veel goede vetzuren en oliën. Dit is goed voor hart en vaten.

Alcohol

Een barbeque gaat bij vele mensen gearmd met alcohol. Alcohol houdt vet vast en dit is niet wat je wilt wanneer je gezond eet. Laat de alcohol daarom links liggen of drink met mate. Een alcoholvrij drankje smaakt ook erg goed en voorkomt dat je vet vasthoudt. Mocht je toch graag wat willen drinken? Begin dan met een glas water. De water haalt het grootste deel van de dorst weg, waardoor je minder alcohol drinkt. Ben jij op zoek naar een drankje met weinig alcohol? Probeer dan eens radler. Radler is lekker fris van smaak en bevat weinig alcohol.

Sausjes

Stokbrood is niet het enige dat je het beste kunt vermijden. Ook sausjes kun je het beste in de fles laten zitten. Sausjes zijn dikmakers en hier wil je zo ver mogelijk van uit de buurt blijven. Bijna al het vlees is al gemarineerd of gekruid, dus het heeft al smaak en saus is dan overbodig.