De top 3 voedingssupplementen

De top 3 voedingssupplementen

september 9, 2020 Uit Door Noah Janssen

In deze tekst worden de 3 voedingssupplementen benoemd met het beste effect op je lichaam. Deze voedingssupplementen worden vaak gebruikt door mensen die in de sportschool te vinden zijn. Het helpt je bij het behalen van optimale prestaties bij een krachtsport en/of duursport. 

Creatine 

Creatine helpt sporters vooral bij het uitoefenen van korte en krachtige inspanningen zoals bijvoorbeeld gewichtheffen of sprintjes trekken. Door creatine in te nemen komt er meer creatinefosfaat bij de spieren. Dit zorgt ervoor dat je sneller herstelt na het trainen en dus sneller aan een nieuwe inspanning kan beginnen. Creatine zorgt er wel voor dat je ongeveer 1 kilo kan aankomen, er wordt namelijk extra vocht vastgehouden in de spieren waardoor je zwaarder wordt. 

Eiwitpoeder

Op nummer 2 staat eiwitpoeder, eiwit is een van de belangrijkste bouwstenen voor je lichaam. Eiwitten zorgen voor de opbouw van spieren, botten enzovoort. Atleten gebruiken eiwitshakes vaak voor een sneller herstel van de spieren. Er zijn enorm veel verschillende combinaties van soorten eiwitten, maar ook qua smaken. Sommige mensen doen eiwitpoeder mengen met melk, anderen met water en sommigen nemen het eiwitpoeder puur. In principe kan iedereen voldoende eiwitten uit de voeding halen bij een normaal eetpatroon, alleen veel atleten gebruiken eiwitpoeder daarom vaak puur voor het gemak.

Pre-workout

Tot slot gebruiken veel atleten pre-workout, vooral de mensen die aan krachtsport doen. De reden waarom de meeste mensen pre-workout kopen is door de enorme toename van energie die je krijgt. Pre-workout zorgt er eigenlijk voor dat je lichaam in een hogere versnelling gaat werken. Hierdoor haal je meer uit je trainingen. Tijdens de training voel je dit ook, zo kunnen de meeste mensen in de sportschool een zwaarder gewicht heffen dan normaalgesproken. Er zijn ook fabels dat dit tussen de oren zit, maar de grootte hoeveelheid energie zorgt er daadwerkelijk voor dat je meer kan heffen.