4 voordelen van het eten van een ei

4 voordelen van het eten van een ei

augustus 28, 2020 Uit Door Noah Janssen

Gekookt, gebakken, gepocheerd of toch een omelet? Eieren kun je op verschillende manieren eten en wat kan een ei toch lekker zijn! Maar is het eten van een ei wel zo gezond? Wij hebben gelukkig goed nieuws voor jou! Dagelijks een eitje eten is erg gezond! Benieuwd naar de voordelen? Lees dan gauw verder.

  1. Bron van eiwitten

Eieren zijn een bron van hoogwaardige eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor een gezond lichaam en dus ook belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding. Het herstelt je spierweefsel en beschermt alle soorten weefsel en cellen in je lichaam. Daarnaast helpt het bij een goede spijsvertering, je stofwisseling en de werking van je hersenen en zenuwstelsel. 

  1. Boordevol vitamines

Eieren bevatten vitamines zoals vitamine A, B, C, D, E e K. Dit zijn vitamines die zorgen voor bijvoorbeeld een mooie en gezonde huid, haar en nagels. Daarnaast verminderen deze vitamines de kans op hart- en vaatziekten. Bovendien bevatten eieren calcium en omega-3 die fungeren als een belangrijk antioxidant. Deze antioxidanten beschermen je lichaam tegen ontstekingen en het voorkomen van ziektes. 

  1. Goed voor je humeur

Je bent wat je eet. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat het eten van bepaalde voedingsstoffen zowel fysiek als mentaal goed voor je zijn. Een ei bevat biotine ook wel bekend als vitamine B8. Deze vitamine vermindert de kans op een depressief gevoel. Wist je dat één ei ongeveer 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid biotine bevat? Ervaar je dus veel stress of een onrustig gevoel? Neem dan een eitje!

  1. Gezonde vetten

Één ei bevat zo’n 5 gram aan gezonde vetten. Dit zijn vetten die je lichaam nodig heeft om goed te fungeren. Denk hierbij aan vetten zoals Omega-3. Omega-3 is essentieel en niet weg te denken in je voeding, want je lichaam kan deze essentiële vetzuur niet zelf aanmaken. Je moet het dus uit je voeding halen. Omega-3 helpt om bijvoorbeeld hartproblemen te voorkomen en voor een goede werking van je hersenen en zenuwen. 

Voor welk eitje kies jij?